Kære Gæst

LØRDAG d.18/6-2022

KL 19.00

har vi den store ære og fornøjelse at kunne byde velkommen til

 

SØREN GERICKE

 

 

 

VORES GASTRONOMISKE LANDSFADER

Manden bag "Det Genskabte Køkken". Søren er simpelthen bare genial... Søren føler maden. Det er ikke bare mad for ham.... det er kæmpe store følelser og alle der har haft den udsøgte ære og fornøjelse at være i køkkenet med Søren Gericke, vil være påvirket af ham forevigt.

Hans indflydelse og påvirkning af gastronomi i Danmark som vi kender den idag kan ikke overdrives og ej heller indrammes. Hans smittende energi og enorme glæde ved at være i køkkenet og mærke, dufte og føle råvarerne er fuldstændig entakt.  En drivkraft og en inspirator der kickstartede det danske køkken og lagde kimen til den guldalderperiode dansk gastronomi oplever idag. 

 

 

Som nystartet kokke elev i 1980´erne er man ganske ofte bagud. Det betyder at når de andre går på timer eller til pause , så blver man nødt til at blive ikøkkenet for at forsøge at indhente det forsømte. Således står jeg ene mand i køkkenet og ordner 10 kg italiensk spinat da køkken dørenud til gården, på det nærmeste bliver flået op...

I døråbningen står selveste Søren Gericke. En allerede dengang levende legende. "Goddag i køkkenet knægt. Hvor fan en er Gert henne...?" 

Fuldstændig Starstruck , famler jeg efter ord og når ikke engang at svare før Søren siger. " Hvorffor fanden smider du alle inderblade ud dreng..? Det er jo de allerbedste... sig til Gert at dem vil jeg gerne ha..."

Pis osse... jeg var afsløret af selveste Søren Gericke og stod til en gigantisk skideballe fordi jeg sjuskede for at blive færdig i tide...

Søren sagde ikke noget til Gert...

Siden hen har vores veje krydset mange gange og jeg er til stadighed fuld af æresfrygt og beundring over dette prægtige menneske og kok. Det seneste år er vi kommet en del tættere på hinanden og jeg siger det bare.... Søren er et af de fineste mennesker jeg nogen sinde har mødt, og har du ikke spist Søren Gerickes mad, så mangler du noget i din kulturelle opdragelse.

Jeg glæder mig til , efter bedste evne at assistere Søren Gericke når han besøger os, og vi retmæssigt, skriver ham ind i fortællingen om Legenderne i Dansk Gastronomi. 

Historien bliver fortalt og skrevet i Parsley Salon

 

En stor hyldest til Kokkene bag succeshistorien som Dansk Gastronomi har udviklet sig til.

 

En helt enestående mulighed for at være med til at være med når, historien om Danske Gastronomi og dem, der var med til at skabe den, bliver fortalt og nedskrevet af Allan Schultz og fotograferet af Jacob Thermansen.

 

En  perlerække af topkokke kommer, hver eneste måned, i de næste 3 år på besøg  i Parsley Salon. 

Det erklærede formål at dokumentere udviklingen i Dansk Gastronomi, eller mere præcist beskrive og hylde det person-gallerie, der står bag den fantastiske udvikling, gastronomien  i Danmark har gennemgået, hen over de sidste 4 årtier.

Det er nemlig ikke noget der er kommet af sig selv. 

Det er hårdt og målrettet arbejde udført i særlig høj grad af de fantastiske mennesker du kan møde her i Parsley Salon.

Mindst 2 aftener i hver måned vil du som gæst kunne møde nærmest samtlige af både aktive kokke samt de efterhånden levende legender, der lagde de sten som vi andre har bygget videre på. Det er både en god historie og en skøn oplevelse ,hvor du som gæst kommer med helt ind i fyrrummet og kan få en snas med  hjem af, hvad det er, disse mennesker kan.

 

Alle aftener bliver dokumenteret af den verdensberømte danske madfotograf  JACOB THERMANSEN, der med sit kamera vil indfange maden i dens tilblivelse, udtrykket på tallerkenen, stemningen i køkkenet og ikke mindst stemningen i restauranten. Alle laver 3 appetaisere , en forret ,en mellemret , en hovedret og en dessert.

Alle retter bliver foreviget i præcis de samme fotografiske forhold og med samme udstyr og samme lyssætning. Det vi får ud af det , er intensitet og autensitet. 

Ingen kan "snyde " og vi gir jer alt vi har... Dagsformen tæller her.

 

Hver gang vi har haft 18 kokke igennem køkkenet samler vi det hele i en stor og flot bog med et afsnit om hver enkelt Kok, fortæller deres historie og  med billeder fra hver enkelt aften.

Således vil vi skrive og dokumentere historien om nogle af de dygtige kokke, der har været og er med til at flytte Danmark fra at være en pølsevogns-nation , til at være en  central spille på den gastronimiske verdens scene.

Vi vil kreere en plads i den danske gastronomiske historie til alle vores fantastiske gæstekokke så traditioner og kundskab ikke går tabt og fremtidens godtfolk og kokke har noget de kan måle sig op imod og være stolte af.På

linket herunder kan du se hvem der forløbig er udvalgt til det vi godt kan kalde kokkenes "HALL OF FAME"

Søren Gerihke_edited.jpg

  • Søren Gericke
    lør. 18. jun.
    Hellerup
    18. jun. 19.00 – 23.00
    Hellerup, Strandvejen 203, 2900 Hellerup, Danmark
    Søren Gericke. The Grand old Man. Den 1. absolutte superstjerne og manden der bragte gastronomien til danmark. Gericke er måske den mest betydningsfulde og innovative Kok vi nogensinde har haft. Han opfandt gang på gang nye og geniale måder at fortolke gastronomien på. Alle kokke elsker Søren.
  • Jens Peter Kolbeck
    Endnu ikke afgjort
    Hellerup
    Endnu ikke afgjort
    Hellerup, Strandvejen 203, 2900 Hellerup, Danmark
    En af de helt store. "Sølvræven" er dansk gastronomis "Grand old Man" Et helt og aldeles ganske uforlignelig CV der vidner om ansættelser på flere af verdens bedste restauranter,Det Danske Kongehus & kæmpe præstationer ved Bocuse dór. Der er her det hele tager sin begyndelse...
  • Betina Repstock
    Endnu ikke afgjort
    Strandvejen 203
    Endnu ikke afgjort
    Strandvejen 203, Strandvejen 203, 2900 Hellerup, Danmark
    Alle der bor nord for københavn kender Betina Repstock.Hun drev"Røgeriet" på Rungstedhavn i en årrække.Køkkenchef på Alberto K og vundet et utal af priser.Betina er bare vanvittig dygtig og det ved jeg, fordi jeg har kendt hende siden Kokkeskolen. Det bliver fedt at være i køkkenet med hende igen.
  • Colin Rice
    Endnu ikke afgjort
    Strandvejen 203
    Endnu ikke afgjort
    Strandvejen 203, Strandvejen 203, 2900 Hellerup, Danmark
    Colin Rice er en enmandshær.Siden 1994 har han ene mand passet sit køkken i hans og hans hustrus(Marianne) Restaurant GODT i Gothergade i Kbh. I 2000 overhalede han os alle inden om og fik en stjerne i Michelin. Colin er en af vores oversete helte som jeg har kæmpe respekt for. Glæder mig enormt.
  • Jakob De Neergaard
    Endnu ikke afgjort
    Parsley Salon
    Endnu ikke afgjort
    Parsley Salon, Strandvejen 203, 2900 Hellerup, Danmark
    En af mine personlige helte.Fantastisk kok og fantastisk menneske. Han slog sit navn fast på Søllerød Kro,hvor han også modtog en Michelin stjerne. Jakob er en ildsjæl med en smittende energi, der kan mærkes helt ind i madsalen og ikke mindst på din tallerken. Det er en ære at have Jakob i Salonen.

Vores Gastronomiske aftener koster næsten altid 1750,- pr pers.

Der vil dog være enkelte aftener der koster lidt mere , hvis der anvendes særligt dyre råvarer som f.eks CAVIAR & TRØFFEL

Vores Afbestillingspolitik:

Afbestiller man 4 dage forinden Datoen for arrangementet, tilbyder vi jer Gavekort til kommende arrangement.

Afbestiller man med under 4 dage arrangementet, fratrækker vi kr. 1000,- pr. indbetalt kuvert. Resten udbetaler vi eller tilbydes som gavekort til kommende arrangement.

Yderligere Forklaring:

 

Afbestiller man op til 4 dage før eventet [fra indbetalingsdato og frem til 4 dage før arrangementet] får man et gavekort der svarer til det fulde indbetalt beløb som man så kan benytte til et andet event ude i fremtiden. 

Afbestiller man efter [mindre end 4 dage/ 96 timer] fratrækker vi 1000,- pr. kuvert i omkostninger og laver et gavekort på de resternede.

Årsagen er, vi er tæt på datoen, har handlet ind, klargjort  og kan ikke fylde pladserne op med så kort varsel og derfor "gebyret".