top of page

La Nuit des Légendes

Jakob De Neergaard (1)
Jakob De Neergaard (1)
26 nov. 2024, 19:00
Salon de persil

Historien bliver fortalt og skrevet i Parsley Salon og er en hyldest til kokkene bag succeshistorien, som dansk gastronomi har udviklet sig til.

Disse aftener er en helt enestående mulighed for at være med, når historien om dansk gastronomi og dem, der var med til at skabe den, bliver fortalt og nedskrevet af Allan Schultz og fotograferet af Jacob Thermansen.

Det erklærede formål at vise udviklingen i dansk gastronomi, eller mere præcist beskrive og hylde det persongalleri, der står bag den fantastiske udvikling, som gastronomien  i Danmark har gennemgået hen over de sidste fire årtier. 

 

Det er nemlig ikke noget der er kommet af sig selv. Det er hårdt og målrettet arbejde udført i særlig høj grad af de fantastiske mennesker, som du kan møde her i Parsley Salon. Du vil som gæst kunne møde nærmest samtlige af både aktive kokke samt de efterhånden levende legender, der lagde de sten, som vi andre har bygget videre på. Det er både en god historie og en skøn oplevelse ,hvor du som gæst kommer med helt ind i fyrrummet og kan få en snas med  hjem af hvad det er, disse mennesker kan.

Alle aftener bliver dokumenteret af den verdensberømte danske madfotograf  JACOB THERMANSEN, der med sit kamera vil indfange maden i dens tilblivelse, udtrykket på tallerkenen, stemningen i køkkenet og ikke mindst stemningen i restauranten. Alle kokke serverer tre appetizere , en forret ,en mellemret , en hovedret og en dessert.

Alle retter bliver foreviget i præcis de samme fotografiske forhold og med samme udstyr og samme lyssætning. Det vi får ud af det , er intensitet og autentisitet.  Ingen kan "snyde ", og vi giver jer alt, hvad vi har... Dagsformen tæller her.

Hver gang vi har haft 18 kokke igennem køkkenet, samler vi det hele i en stor og flot bog med et afsnit om hver enkelt kok, fortæller deres historie og  med billeder fra hver enkelt aften. Således skriver og dokumenterer vi historien om nogle af de dygtige kokke, der har været og er med til at flytte Danmark fra at være en pølsevognsnation til at være en  central spiller på den gastronomiske verdensscene.

Vi vil kreere en plads i den danske gastronomis historie til alle vores fantastiske gæstekokke, så traditioner og kundskab ikke går tabt og fremtidens godtfolk og kokke har endnu mere, de kan måle sig op imod og være stolte af.

"La nuit des légendes est un hommage à tous ces fantastiques chefs passionnés, dévoués et compétents qui se sont battus et ont travaillé et ont donné tout ce qu'ils avaient en eux pour livrer dans l'assiette.

Ceux qui ont créé le « Mouvement » danois, initié par une petite poignée de chefs talentueux dans les années 1980. Les chefs ont tout commencé, d'autres se sont joints, ont suivi et continué. Le mouvement s'est développé, de plus en plus de gens se sont emportés, inspirés et animés pour parier sur tout le magasin, ou du moins tenter de devenir le meilleur. Ce sont ces légendes sur lesquelles la gastronomie danoise repose aujourd'hui et ce sont elles que nous rendons hommage avec la SOIRÉE DES LÉGENDES."

-Allan Schultz Dluzen

LA SOIRÉE DES LÉGENDES - JOURS SÉLECTIONNÉS ET SOUS FORME LIVRE

Parsley Salon organise la Nuit des Légendes certains jours. Ces soirées rassemblent l'histoire aventureuse du développement de la gastronomie danoise au cours des 40 dernières années.

Ici, vous pourrez rencontrer les chefs les plus grands et les plus influents que nous avons eu et avons eu au Danemark au cours des 5 dernières décennies. Dans le lien "LA SOIRÉE DES LÉGENDES", vous pouvez tout lire sur le projet et comment vous pouvez y participer. Tout le monde a la possibilité d'acheter un billet.

"La Nuit des Légendes" sera également publié sous forme de livre, et alors que nous finalisons le 1er tome de "La Nuit des Légendes", qui paraîtra en 2024.

Nous sommes en train de planifier la prochaine saison, que nous espérons démarrer immédiatement au cours de la nouvelle année. Dès que le plan sera en place, il sera annoncé sur cette page et dans notre newsletter.

IMG_8581_edited.png
FRANCOIS CARDENAU
IMG_8489_edited.jpg
LA CHUTE DE THOMAS PASS
Salon du persil. Restaurant à Hellerup Gastronomie Restaurant chaleureux. Meilleur restaurant à Hellerup Strandvejen Hellerup Hellerup Park Hôtel
A%20og%20T_1_edited.png
THOMAS RODÉ
Rode%2010_edited.jpg
BO BECH
IMG_8589.jpg
PAR THØSTESEN
P_2.jpg
DAVID JOHANSEN
Allan%20%26%20David%202_edited.jpg
JENS "SAN" RAHBEK
Jens%203_edited.jpg
PAR HALLUNDBÄK
Allan Hallundbeck 4.jpeg
HENRIK BOSERUP
IMG_8900.jpg

MICHEL-MICHEL

IMG_8941.jpg
MIKKEL MAARBJERG
Allan et Mikkel 1.jpeg
RENÉ BOLVIG
IMG_8901.jpg
ÉGLISE NICOLAJ
Allan et Kirk 3.jpeg
JAN COCOTTE PEDERSEN
Allan et le 1er janvier.jpeg
DANIEL LETZ
Allan et Daniel 1.jpeg
bottom of page